Triomf Contundent Davant Japó i Lideratge Segellat de l’Equip Nacional Masculí (23-8)

3 ag. 2024 | Federació, Waterpolo

La nostra selecció nacional masculina ha arribat amb bones sensacions després de guanyar a Austràlia, Hongria i Sèrbia en les tres primeres jornades de la fase de grups. Aquest dissabte, l’equip dirigit per David Martín ha confirmat aquestes bones vibracions amb una victòria contundent contra el Japó, últim classificat del Grup B. Amb un resultat de 23-8, Espanya assegura matemàticament la primera posició, a falta del darrer partit contra França (dilluns, 20:05). Als quarts de final, l’equip espanyol s’enfrontarà al quart classificat del Grup A, encara per determinar. Val a destacar que aquesta és la victòria més àmplia de la història d’Espanya en uns Jocs Olímpics, superant el 4-16 contra el Kazakhstan a Tòquio 2020.

Com era d’esperar, i com s’ha vist al llarg de tot el campionat, els jugadors de David Martín han començat amb força. Concentrats i decidits a agafar avantatge des del principi, han començat a marcar gols ràpidament. Han passat poc més de tres minuts abans que Granados anotés el primer gol (1-0). Després, Álex Bustos, Roger Tahull i Miguel de Toro han ampliat el marcador fins al 4-0 al final del primer quart.

Tahull i Granados han repetit encerts per deixar un 6-0 difícil de remuntar per als japonesos, que s’han estrenat amb un gol d’Adachi. Un inspirat Tahull ha marcat el seu tercer gol per al 7-1, i Sanahuja ha ampliat la diferència. Amb gols d’Okawa, Sanahuja i Famera, el marcador al descans reflectia un contundent 10-2. Aquest resultat ha permès a Martín dosificar els minuts dels seus jugadors, pensant en la resta del torneig.

Informació extreta de la RFEN, Real Federació Espanyola de Natació.