Espanya es classifica per a la gran final després de vèncer els Països Baixos en un duel emocionant 18-19

8 ag. 2024 | Waterpolo

Jocs Olímpics París 2024 | Espanya es classifica per a la gran final després de vèncer els Països Baixos en un duel emocionant (18-19)!

Amb emoció fins al final, Espanya ha aconseguit una victòria històrica en la semifinal olímpica contra els Països Baixos, assegurant-se un lloc a la gran final. Aquest enfrontament a La Défense Arena ha estat una reedició de la final del Mundial de Fukuoka, on Espanya va perdre per penals contra les neerlandeses. Aquesta vegada, però, la sort i la brillant aturada de Martina Terré han portat Espanya a la victòria després d’un empat 14-14 al temps reglamentari.

El partit ha començat de manera intensa, amb Espanya agafant avantatge amb un 0-1 gràcies a Anni Espar, qui ha aprofitat un rebot per marcar. Poc després, Elena Ruiz ha anotat un espectacular gol que ha deixat Laura Aarts, la portera rival, sense opcions. Amb un 0-2, Espanya ha seguit dominant, i un elegant revers de Leitón ha ampliat l’avantatge a 0-3. Malgrat que les neerlandeses han estrenat el seu marcador gràcies a Rogge, les espanyoles han continuat intractables, amb gols de Forca, Bea Ortiz i novament Forca, situant el marcador en un 1-6 molt favorable.

Els Països Baixos han reaccionat amb un canvi de portera i han aconseguit retallar distàncies, però un gol d’Elena Ruiz ha frenat la remuntada i ha deixat el marcador en 3-7. Espanya ha mantingut el control, amb gols de Pili, Judith i Elena, tancant la primera part amb un avantatge de 5-10.

Començava Països Baixos amb molta energia el tercer període amb dos gols seguits. Quedava molt i no podia baixar Espanya ni relaxar-se ni una mica. No estaven fines les nostres i Sevenich aprofitava una superioritat per completar un parcial de 3-0 preocupant. I seguia la sangria. 9-10 a 3:54 pel final del període. Tallava Forca la ratxa amb un 9-11 importantíssim. Però Espanya no seguia fina i les neerlandeses aprofitaven per marcar dos gols més i col·locar-se 11-11 a vuit minuts pel final. S’havia de reaccionar sí o sí.

Quedava un últim quart molt complicat per davant. Els nervis i la tensió podien tallar-se amb un ganivet a La Défense. Les dues seleccions fallaven atacs i el temps passava. Arribàvem als últims quatre minuts amb 4:30 per jugar. Marcava Països Baixos, però responia la que mai s’arruga ni tremola, Judith Forca. 12-12 i 3:30 per jugar. Tornava a anotar Holanda, responia Elena en un de més. No es podia fallar. Marcava Maica des de boia i en l’última possessió ho feia Holanda. Penals. Una altra vegada com l’estiu passat.

I aquí Espanya estava més entonada aquesta vegada. 4-4, parava Martina i Maica marcava el penal definitiu.

Aquest resultat situa Espanya a la gran final olímpica, on lluitarà per l’or. La defensa sòlida, l’eficàcia ofensiva i l’excel·lent actuació de Martina Terré han estat clau per aconseguir aquesta fita.