El Zodiac CN Atlètic-Barceloneta conquereix la seva 19a Supercopa d’Espanya davant l’Astralpool CN Sabadell (15-8)

30 set. 2024 | Waterpolo

El Zodiac CN Atlètic-Barceloneta ha sumat un nou títol al seu impressionant palmarès després d’imposar-se a l’Astralpool CN Sabadell per un contundent 15-8 a la Supercopa d’Espanya, disputada a la piscina de Sant Sebastià.

Amb aquesta victòria, aconsegueixen la seva 19a Supercopa, confirmant-se una vegada més com un dels equips dominants del waterpolo espanyol. El triomf també serveix com a preludi d’una nova temporada prometedora, amb la Divisió d’Honor Masculina a punt de començar.

Un duel de clàssics del waterpolo nacional

Com ja és habitual, el partit enfrontava dos dels millors equips del país, que en les darreres temporades han protagonitzat gran part de les finals. El CN Atlètic-Barceloneta, favorit per la seva consistència i experiència, no va trigar a avançar-se al marcador gràcies a Álvaro Granados, que ha tornat al club aquest estiu. Amb dos gols inicials, un de penal i un altre en contraatac, Granados va posar el 2-0 per als locals. El CN Sabadell va aconseguir retallar distàncies abans d’acabar el primer quart amb un gol d’Axel Corres.

Segon quart: el Barceloneta pren avantatge

El segon període va ser dominat pel Barceloneta, que va incrementar el seu avantatge gràcies a dues dianes de la nova incorporació, el jugador hongarès Vigvári, amb un parcial de 2-0 que situava el marcador en 4-1. El Sabadell, amb ganes de resistir, va aconseguir un gol mitjançant Barroso, però el Barceloneta va respondre amb un altre gol d’Eduard Sanahuja, que va deixar el 5-2 al descans.

Tercer quart: el CNAB sentencia el partit

A la represa, els jugadors del CNAB van sortir decidits a sentenciar el duel. Amb una defensa sòlida i un atac molt efectiu, van aconseguir eixamplar encara més la distància al marcador. Munárriz, Vigvári i un inspirat Granados, amb el seu tercer gol, van col·locar un 8-2. Tot i que el Sabadell va intentar reaccionar amb dues dianes consecutives de Renzuto, el Barceloneta va mantenir la calma i va seguir ampliant el seu avantatge. Al final del tercer quart, el marcador ja era de 11-5 a favor del conjunt local.

Últim quart: el Barceloneta assegura el triomf

Amb el partit pràcticament decidit, l’últim període va ser un tràmit per al CN Atlètic-Barceloneta. Roger Tahull va sumar un altre gol, i malgrat que el Sabadell va intentar maquillar el resultat amb dos gols de Bowen i Averka, el CNAB van controlar el ritme fins al final. Álvaro Granados, amb quatre gols, va ser el màxim anotador del partit.

Amb el 15-8 final, el Zodiac CN Atlètic-Barceloneta es proclama supercampió d’Espanya per 19a vegada, consolidant el seu domini en el waterpolo nacional i donant un missatge clar de cara a la nova temporada que està a punt de començar.