Campiones Olímpiques! Un somni fet realitat, una medalla d’or per a l’eternitat.

10 ag. 2024 | Waterpolo

Espanya guanya 9-11 contra Austràlia en una final emocionant.

El partit va començar amb un penal a favor d’Austràlia, transformat per Williams. Afortunadament, Paula Leitón va empatar ràpidament amb un magnífic revers. En els primers minuts, Espanya es va avançar gràcies a un penal provocat per Paula, que estava brillant a la boia, i que va ser convertit per Elena Ruiz. Williams va intentar superar Martina Terré en dues ocasions, però la portera espanyola va respondre amb dues grans aturades. Tot i així, a la tercera, Alice Williams va empatar el partit en superioritat, just al final del primer quart (2-2).

Austràlia va aconseguir moltes superioritats, però la defensa espanyola va mantenir un alt percentatge de bloquejos, superant el 70%. A l’atac, Espanya tenia dificultats per trobar la passada a la boia, amb les ‘aussies’ forçant les nostres llançadores a tirar des de molt lluny, amb un balanç inicial de 0 de 4 en superioritats. Maica Garcia va millorar l’efectivitat amb un gol molt necessari en una final olímpica.

La retransmissió també va tenir el seu moment d’emoció: Juan Carlos García va anomenar la nostra portera “Martinator”, mentre que Mati Ortiz, visiblement nerviosa, va parlar menys del que és habitual, i Dani Ballart va criticar el realitzador per perdre alguns detalls del partit. Tot i així, un agraïment als tres professionals per les dues setmanes de retransmissions intenses i didàctiques.

Amb el 3-2 al descans llarg, qualsevol avantatge podria ser decisiu. Bea Ortiz va marcar un golàs per l’escaire que va posar Espanya dos gols per davant. Andrews va intentar imitar-la, però Martina va fer la seva onzena aturada, consolidant-se com la jugadora del partit. Bea va marcar un altre gol de penal i, després, un hat-trick que va deixar el marcador en un 3-6 gairebé definitiu.

Espanya va millorar els bloquejos defensius davant els llançaments australians, mentre que l’equip de Miki Oca va tancar les opcions interiors de les rivals. Paula Camus va provocar un penal que Anni Espar va transformar en el 4-7. La intensitat espanyola va superar la de les australianes.

L’últim quart va començar amb un marcador de 5-7, però el partit encara no estava decidit. A cinc minuts del final, Hearn va ajustar el marcador (6-7). Espanya necessitava marcar, i va ser en superioritat, amb un quart gol de Bea Ortiz. Increïble. Amb el 6-8 al marcador, Maica va aparèixer per posar el 6-9 a quatre minuts del títol. Tot i la resistència de Williams, Anni Espar va marcar el 7-10 i, amb això, el títol estava gairebé assegurat. Martina Terré va tancar el partit amb 15 aturades espectaculars. L’or olímpic era nostre i Espanya havia fet història.