NATACIÓ – Marina Garcia tanca l’open amb la classificació olímpica

29 març 2021 | Natació

L’Open de natació de Sabadell ha acabat amb un nou bitllet olímpic. La nedadora del CN Sabadell, Marina Garcia ha aconseguit la classificació en els 200 m braça. Marina ha nedat amb un temps de 2.25.86, un registre a 3 dècimes de la mínima,  però tot i així la bracista es classifica per Tokyo. Maria Garcia i Joanllu Pons són els dos nedadors de clubs catalans que han aconseguit la mínima olimpica en aquest Open de Sabadell.

La classificació de la Marina s’explica perquè a la competició del mes de desembre a Castelló ja va fer la mínima, però només es podia classificar una nedadora, en aquest cas va ser Jèssica Vall, que va acabar primera, nedant per sota la mínima. A Sabadell Garcia ha nedat molt a prop de la mínima, i només l’ha gunayat Jèssica Vall, que ja tenia la classificació. Per tant com que ningú “nou”· ha fet la mínima,  Marina Garcia segella el seu bitllet olímpic en els 200 braça i estarà a Tokyo. En els 200 braça d’aquesta tarda cal destacar també a Jèssica Vall que ha nedat per sota la mínima amb un temps de 2.23.25 i ha establert un nou rècord del Campionat.

Pel què fa a la resta de curses de la última tarda, cap més català ha aconseguit la mínima olímpica però molts si que seran a Budapest, al Campionat d’Europa, ja que tots els guanyadors d’aquest Open han aconseguit la classificació pel Campionat d’Europa, que serà la última oportunitat per poder aconseguir el somni olímpic.

En aquest sentit els classificats i classificades en les últimes 3 sessions són: Miguel Duran (CN Terrassa) en 800 i 400 m lliures, África Zamorano (CN Sant Andreu) en els 200 m esquena, que ja té la mìnima olímpica i també en els 200 m estils, Jèssica Valle (CN Sant Andreu) en els 100 m  braça i té mínima olímpica en els 200 m braça, Lidón Muñoz (CN Sant Andreu) en els 50 m lliures, Joanllu Pons (CN Sant Andreu) en els 200 m estils i té mínima olímpica en els 400 m estils, Joan Ballester (CE Mediterrani) en els 200 m braça.