PRESENTADA LA XIV EDICIÓ DEL CIRCUIT GIROSONA 24-25

24 oct. 2024 | Federació

Aquest matí s’ha celebrat la presentació de la catorzena edició del Circuit Girosona de natació a la sala Ferran Agulló de la Diputació de Girona. L’acte ha comptat amb la presència de Jordi Masquef, diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Ramon Bosch, president de la Federació Catalana de Natació, el delegat de Girosona de la Federació Catalana de Natació, Albert Comas i Joan Parra, director tècnic de Girosona. També han assistit els presidents dels cinc clubs que acolliran les proves d’aquesta edició, a més de tècnics, esportistes i patrocinadors.

El Circuit Girosona va néixer amb la finalitat de potenciar la competició d’alt nivell a les comarques gironines i Osona. Aquest any, la competició manté la seva estructura amb cinc trofeus: el Trofeu Raül Ramos del CN Olot, que tindrà lloc el 9 de novembre, el Trofeu Josep Tresserras del CN Banyoles el 8 de febrer de 2025, el Trofeu Mercat del Ram del CN Vic-ETB el 5 d’abril, el Trofeu Lloret Memorial Sensei Fusano del CN Lloret de Mar el 24 de maig, i finalment, el Trofeu Ciutat de Girona organitzat pel GEiEG el 7 de juny.

Requisits i sistemes de puntuació

A la classificació general absoluta, només poden competir els clubs que formen part del Circuit Girosona, inclosos els cinc organitzadors i els vuit col·laboradors. Per tenir l’oportunitat de guanyar, un nedador o nedadora ha de participar en almenys quatre de les cinc proves. Si competeix en totes, es consideraran les quatre puntuacions més altes. A la classificació per clubs, sumaran els punts de totes les proves disputades, tant en categories individuals com en relleus.

Increment de la dotació econòmica

El Circuit Girosona de Natació està destinat a nedadors nascuts el 2011 o abans, que tinguin llicència per a la temporada 2024-2025. Per segon any consecutiu, s’implementarà un sistema de cronometratge electrònic, utilitzat en competicions d’alt nivell tant estatals com catalanes, com el Campionat d’Espanya, el de Catalunya i el Circuit Català absolut. En aquesta edició s’han incrementat les dotacions econòmiques dels premis de cada prova, i també es guardonarà el quart classificat.

Els cinc clubs principals involucrats en l’organització són el CN Olot, el CN Banyoles, el CN Vic-ETB, el CN Lloret de Mar i el GEiEG amb la col·laboració d’altres vuit: Club Natació Castellfollit, Club Natació Farners, Club Natació Figueres, GEN (Grup d’Esports Nàutics) de Roses, Club Natació Palafrugell-Empordà i Club Natació Palamós- i els altres dos, d’Osona, el Club Natació Centelles i el Torelló Club Atlètic Natació.

Jordi Masquef «Volem reforçar i potenciar la competició d’alt nivell al nostre territori per tal que els nedadors gironins i osonencs puguin compartir piscina al costat de nedadors de primeríssim nivell. A més, aquest Circuit projecta la nostra demarcació i dinamitza la pràctica esportiva als nostres municipis i a les seves entitats esportives»

Ramon Bosch: «Aquest Circuit és un model de referència, que es podria perfectament extrapolar a la resta del país. Com a gironí, me’n sento orgullós perquè està arrelat al territori i funciona molt bé. Per aquí hi han participat nedadors que han brillat a l’elit, i s’han assolit marques molt destacades».

Joan Parra: «La voluntat és anar-lo fent créixer. L’any passat hi van participar un miler de nedadors, la meitat dels quals eren dels clubs del Girosona. L’altra meitat eren d’altres clubs, que venen atrets pel seu nivell competitiu»,

A la conclusió de l’acte, el president de la FCN, Ramon Bosch, ha entregat una escultura de l’artista Rosa Serra al diputat Jordi Masquef, en reconeixement de la col·laboració de la Diputació de Girona amb el Circuit Girosona.

El Circuit Girosona de Natació es prepara per oferir una temporada emocionant, plena d’opcions per als nedadors i amb l’objectiu de continuar fomentant l’esport a la regió.

Veure Reglament 2024-2025

 

 

Compartir:

Notícies Relacionades

Patrocinadors


Turbo
DS
https://www.vbtravelgroup.com/

Institucions


Esportcat
Ajuntament de Barcelona
Diputació de Barcelona
UFEC

Col·laboradors


Johan Cruyff Institute
Museu Olímpic
ASISA
LA DOOBLE